Cookies verzekeren het goed functioneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Blog / 2013 / 12 / Kiezen voor het Gewest - Tony De Coux

Kiezen voor het Gewest - Tony De Coux

Eén van de zaken die binnen onze employer branding bewust in de spotlight wordt gezet is dat wij werken voor de inwoners van het Gewest
Illustration de l'actualité - cliquer pour agrandir

Kiezen voor het Gewest

 

Het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest heeft, om het met een duur woord te zeggen, een aantal jaar geleden « employer branding » ontdekt. Dit betekent dat we ons wensen te positioneren als een heel specifieke werkgever met specifieke waarden voor wie kandidaten bewust kiezen. Hierbij horen een breed glimlachende jongeman en -vrouw die de nietsvermoedende kandidaat lekker dienen te verleiden.

Eén van de zaken die binnen onze employer branding bewust in de spotlight wordt gezet is dat wij werken voor het Gewest, voor de inwoners van het Gewest. Toeval of niet, die keuze heb ik persoonlijk ook jaren geleden gemaakt bij het ondertekenen van mijn contract bij het CIBG. Als Brusselaar, inwijkeling uit Gent weliswaar, vind ik « meebouwen aan het Gewest » immers belangrijk. Ik heb destijds bewust gekozen voor het Brussels Gewest als woonplaats en nu was een job bij het Gewest eigenlijk een beetje de kers op de taart.

Het Brussels Gewest is jong, opgericht in 1989 zoals u misschien weet, maar zit vol ambitie. Veel dingen lopen er fout. Even veel zaken zijn er goed geregeld. De informatica om er maar één te noemen:-) De projecten die het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest beheert zijn divers en maken één voor één deel uit van dit « bouwen aan het Gewest » : wat dacht u van het elektronisch loket van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (19 gemeenten), het gewestelijke datacenter, de portaalsite van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest www.brussel.irisnet.be, elektronische platformen zoals de « Vergunningen online », het Multimediaplan waarwij we informaticamateriaal verdelen in quasi alle Brusselse scholen, IRISnet het breedbandnetwerk van het Brussels Gewest... De lijst boeiende projecten is indrukwekkend. Stuk voor stuk diensten die het de Brusselaar het leven makkelijker en vooral prettiger maken en ik werk daar aan mee... Stel je voor...

Hebben we dan nog een duur woord als employer branding nodig om het ding te verkopen. Neen, het ding verkoopt zichzelf. Kiezen voor een job bij het CIBG is ijveren voor een beter Gewest, ijveren voor betere en gebruiksvriendelijkere diensten voor de Brusselaar. Welke kandidaat dient hiervan overtuigd? Ik had geen zetje nodig...

gearchiveerd onder: Categories:
Opmerking toevoegen

U kunt commentaar toevoegen door onderstaand formulier in te vullen. Platte tekst formaat. Commentaren zijn gemodereerd.

Question: What is 4 + 4 ?
Your answer: