Cookies verzekeren het goed functioneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Blog / 2014 / 09 / Wifi? Over my dead body!

Wifi? Over my dead body!

U zal merken dat achter de smartphone vast een boeiende persoon schuilgaat
Illustration de l'actualité - cliquer pour agrandir

een gesprek

Het nieuwe Brusselse regeerakkoord, dat eind juli aan de pers is voorgesteld, bevat een heel pakket aan maatregelen om de Brusselaar het leven opnieuw een stukje makkelijker te maken. Een van die maatregelen boeit de verzamelde pers al jaren: het aantal wificontactpunten wordt in Brussel gevoelig uitgebreid. Zo worden 'morgen' alle Brusselse metrostations, de grootste Rogier, Kunst Wet, Centraal Station, Zuidstation, Louiza, Schuman, Simonis eerst, volledig met wifi uitgerust.

Fijn initiatief?

De grote internationale steden bieden vandaag allemaal een breed en performant wifinetwerk aan en Brussel kon dus zeker niet achterblijven. Brussel had immers al een achterstand. Met de explosie van het smartphonegebruik is internet everywhere geen « loze leuze » meer, maar een economische en sociale noodzaak.
En toch... Is dat wel zo?
Wanneer ik nu op de metro stap, is iedereen al vrij asociaal met zichzelf bezig. Wordt dat niet veel erger wanneer op het net gaan zo makkelijk wordt als de Mobib-kaart snel over de ontwaarder heen laten glijden. Ik pleit daarom voor minstens 1 wifiloze dag per maand. Wordt het niet tijd dat mensen gewoon opnieuw met mekaar gaan praten. Naar mekaar luisteren én met mekaar praten. Niet schreeuwen dus, zoals ik vandaag vaak in de metro meemaak.

Op die wifi-arme dagen kunnen we samen iets vaker een pint drinken in een gezellig cafeetje en mekaar echt beter leren kennen. Face to face, zonder een scherm tussen ons in om achter weg te kruipen. Dat zou pas echt een « mobile revolution » zijn. Ook dat is communicatie en het is mijn rol als communicatieverantwoordelijke om elke vorm van communicatie aan te moedigen. Dus zeker ook de live chats. De virtualisering heeft immers zijn tijd gehad.

Ondertussen is het natuurlijk fijn dat het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest het hele metronet mag uitrusen met Urbizone-wifi. Tegen het eind van de nieuwe legislatuur moet dit een feit zijn.
Maar laat het u niet weerhouden eens op de metro een praatje te slaan met uw buurman. U zal merken dat achter de smartphone vast een boeiende persoon schuilgaat. And instead of bringing your own device, next time bring your own bottle :-)

Opmerking toevoegen

U kunt commentaar toevoegen door onderstaand formulier in te vullen. Platte tekst formaat. Commentaren zijn gemodereerd.

Question: What is 4 + 4 ?
Your answer: