Cookies verzekeren het goed functioneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Blog / 2015 / 04 / Information, Security, Confidentiality en Google

Information, Security, Confidentiality en Google

Illustration de l'actualité - cliquer pour agrandir

Google logo

We hebben al lang begrepen dat dominerende Internet spelers het niet altijd zo nauw nemen met de vertrouwelijke gegevens van hun gebruikers. Het is handig dat je gemakkelijk met de rest van de wereld kan communiceren. Het is ook leuk dat je snel informatie kan vinden over alles en nog wat. Of die informatie altijd correct is…
Moeten wij als kleine internaut hierover niet eens nadenken? Een bedrijf kan uiteraard slechts blijven bestaan dankzij zijn inkomsten. Producten aanbieden is één ding maar die moeten ook verkocht geraken. Reklame kan informatief zijn. Al te vaak is die echter misleidend, irritant of storend. Het is veel leuker als je enkel reklame te zien krijgt die je interesseert?

Facebook haalt informatie over je surfgedrag uit je PC en personaliseert met die informatie de reklame op je Facebook pagina. Probeer het maar eens uit. “Google” eens een product dat je zou kunnen kopen. Binnen de kortste keren krijg je reklame aanbiedingen via Facebook.
Die publiciteit wil echter niet zeggen dat je de beste informatie of de beste aanbiedingen hebt gevonden. Ook Google is hier niet onschuldig. Onze internetreus neigt nogal naar het bevoordelen van zijn eigen diensten. Machtsmisbruik vindt de Europese Commissie en heeft dan ook officiële beschuldigingen geuit tegen deze welbekende internetreus.

Googlen is een algemeen aanvaard begrip geworden. Wie heeft er al gehoord van Yahooen?
Waar haalt Google zijn informatie over jouw surfgedrag? Dat is niet zo moeilijk aangezien jouw zoekopdrachten uitgevoerd worden via Google. Als je aangemeld bent op je Google account schroomt Google er zich niet voor om je persoonlijk surfgedrag bij te houden in je webgeschiedenis

Mogelijk vind je het niet erg dat Google jouw al-dan-niet-vertrouwelijke informatie gebruikt om haar diensten aan jouw “wensen” aan te passen. Vergeet echter niet dat er ook andere spelers zijn die niet zullen aarzelen om jouw vertrouwelijke informatie te misbruiken!
Misschien moet je maar eens overwegen om te beletten dat Google jouw zoekgeschiedenis bijhoudt. Misschien vindt je dat Google niet hoeft te weten waar jij je bevindt, wie je contacten zijn, wat er op je smartphone staat, wat je op YouTube bekijkt. Je kan beletten dat Google die informatie bewaart via je account-instellingen.

Opmerking toevoegen

U kunt commentaar toevoegen door onderstaand formulier in te vullen. Platte tekst formaat. Commentaren zijn gemodereerd.

Question: Write "five" cipher.
Your answer: