Cookies verzekeren het goed functioneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Blog / 2015 / 05 / All genders welcome

All genders welcome

Illustration de l'actualité - cliquer pour agrandir

een vrouw met haar computer

Bij het lezen van deze titel, een heel nuttige campagne onlangs gelanceerd door onze Voogdijminister Bianca Debaets overigens, denkt u misschien meteen « daar heb je de feministentruck weer »...

Ik werk in een sector waar het aantal vrouwelijke medewerkers bedroevend laag ligt. Hoe komt dat toch en wordt hier iets aan gedaan?

Meisjes worden anno 2015 nauwelijks aangemoedigd om IT-cursussen te volgen, en dat is zeer jammer. Het Brussels Gewest blinkt trouwens niet uit in gendergelijkheid en kan maar best een tandje bijsteken wil het in de toekomst een voorbeeldrol ter zake vertolken.

Vrouwen betere managers?

Vrouwen scoren beter op bijna alle factoren, zo blijken vrouwen meer strategisch te handelen, risico’s te nemen, innovaties door te voeren en hebben betere sociale vaardigheden dan mannen. Vrouwen zijn ambitieus, gewaagd, kleurrijk en fantasievol. Zij hebben meer vertrouwen, zijn meer competitief, hebben meer visie en een sterkere aanwezigheid.

Vraag het aan al onze recruiters en zij zullen u bevestigen dat binnen de ICT-sector de vraag regelmatig groter is dan het aanbod. Een vraag die trouwens gestaag blijft stijgen naarmate de Internet of Things steeds breder ons leven gaat beheersen en het fenomeen van de «big data» opgang blijft maken. Net daar zouden vrouwen het tekort waarmee we steeds vaker worden geconfronteerd, prima kunnen opvullen. Komt daarbij dat de IT-sector een sector is waar de loonkloof tussen mannen en vrouwen het kleinst is.

Een vacuüm?

Nochtans de door en voor vrouwen opgerichte opleidingsstructuren en uitwisselingsnetwerken zijn er wel degelijk. Ze bestaan al lang: denken wij maar aan Interface 3 in Brussel, een organisatie die vrouwen al 20 jaar opleidt in IT-beroepen. Dat die structuren ernstig werk leveren en in staat zijn met de technologische evolutie mee te gaan, hoeft geen betoog meer. Begrijpt u nu waarom ik niet begrijp dat niet meer enthousiaste dames zich storten op onze volledig genderneutrale én vrouwvriendelijke vacatures.

O ja ik ben nog steeds op zoek naar een enthousiaste stagiaire communicatie. Het mag een vrouw zijn... En last but not least, op 3 juni a.s. geven we de presentatie van de Brussels Smart City Summit in handen van een fantastische madam: Marlène de Wouters praat dan het hele zaakje professioneel aan mekaar zoals eigenlijk, als we eerlijk zijn, alleen een vrouw dat kan...

Opmerking toevoegen

U kunt commentaar toevoegen door onderstaand formulier in te vullen. Platte tekst formaat. Commentaren zijn gemodereerd.

Question: What is 4 + 4 ?
Your answer: