Cookies verzekeren het goed functioneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Blog / 2017 / 11 / Brussels Smart City voor de eenzame blogger

Brussels Smart City voor de eenzame blogger

Illustration de l'actualité - cliquer pour agrandir

2017-2018

Najaar 2017. De bladeren vallen van de bomen, de winterfris heeft zich nu echt doorgezet én het laatste “Brussels Smart City for”-event is nog slechts een vage herinnering…
U staat er misschien niet bij stil maar de tweede eventcyclus Brussels Smart City 2017-2019 van het CIBG is halfweg.
Dit betekent dat we dit jaar goed hebben gewerkt op het CIBG. Maar liefst 3 Brussels Smart City Events rond heel diverse thema’s hebben meer dan 1000 man in beweging gezet. Exclusief organisatie!
Een meervoud daarvan was op de hoogte maar verlet. Een veelvoud heeft erover gepraat.

Overzicht 2017

In het voorjaar zijn alle professionals uit de onderwijssector op het matje geroepen bij de directie in het gebouw van Brussels Milieubeheer om te leren en kennis te delen in een digitale wereld. Ze namen er deel aan een reeks workshops en konden er kennismaken met verschillende bedrijven in een Smart Village. (naast een plenair gedeelte natuurlijk)

In de vroegzomer zijn we in cultuurtempel Flagey gaan proeven van Brussels Smart City for Culture.  Niet alleen de culture buffs maar ook Jan en Miet met de pet. Ze ontdekten er kunst en cultuur in het digitale tijdperk.

Dit najaar ten slotte stopten we de kmo’s een hart onder de riem om hen te wijzen op de digitale transformatie als succesfactor voor hun onderneming. We merken ondertussen o.a. via de social media en de Facebook-pagina van Brussels Smart City dat deze thema’s meer dan ooit spelen bij de Brusselaars. Ze praten erover, ze stellen ons hun vragen. We talk back. Hoe kan het ook anders, de 6 topics zijn door ons zorgvuldig uitgekozen op basis van wat vandaag leeft bij de inwoners van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Tegelijkertijd merkt de portaalsite www.smartcity.brussels een beduidende stijging van het aantal bezoekers. Uiteraard is er een verband. De portal surft enerzijds mee op het succes van de eventreeks maar heeft ook steeds meer impact bij de Brusselaar omwille van een groeiend aantal helpende handen bij de gewestelijke organisaties, die steeds meer slimme content aanleveren. Het CIBG was en blijft ook hier de trigger. Zo wordt de site een échte referentie ter zake, nationaal én internationaal.

Goede voornemens

Aan de vooravond van het nieuwe jaar steken we onze ambitie niet onder stoelen of banken. 2018 is een verkiezingsjaar en het is belangrijk dat onze lokaal verkozenen goed beslagen ter ijs komen.
Indien zij in april 2018 (precieze datum te bevestigen) poolshoogte komen nemen op Brussels Smart City for Local Government (werktitel) dan zijn we zeker dat ze met een knapzak vol frisse digitale ideeën naar hun organisaties terugkeren, om u in 2019 (indien u op hen stemt natuurlijk) nog aangenamer te verrassen.
Ze kunnen meteen een kleine digitale revolutie ontketenen, bij voorkeur ondersteund door het CIBG. IRISbox, FixMyStreet, www.opendatastore.brussels blijven de belangrijkste tools om hen daarbij te helpen.

In het najaar van 2018 staan we ook even stil bij de verwaarloosden in dit verhaal, de digitaal minder bedeelden. Brussels Smart City for Digital Inclusion zal terecht even nadenken hoe Brussel deze noden intelligent kan aanpakken. Wifi.brussels in het hele gewest uitrollen is alvast een eerste uitstekende stap in deze richting.

Goed nieuws: we gaan hier ook in 2018 enthousiast mee door. Ambitie genoeg dus voor 12 maanden smart fun. En U mag op dat feestje niet ontbreken:

Maar vooral kom naar onze events. Op event.smartcity.brussels ontdekt u ze allemaal.
U wordt er als een koning en/of koningin ontvangen, u steekt er vast iets op én als kers op de taart ontmoet u de auteur van dit blogstukje!

gearchiveerd onder: Categories:
Opmerking toevoegen

U kunt commentaar toevoegen door onderstaand formulier in te vullen. Platte tekst formaat. Commentaren zijn gemodereerd.

Question: What is 4 + 4 ?
Your answer: